Affisch.info
Information Tillbaka

 

Enkla instruktioner

Du kan använda ditt vanliga ordbehandlingsprogram som tex Works, Wordpad eller Word. Det enda du behöver tänka på är att, när du är klar med din affisch (flyer, visitkort), spara den i ("Spara som") något av följande format. Om ditt program tillåter dig att spara ditt dokument som PDF (.pdf) eller JPEG (.jpg) så rekommenderas du att göra det. exempelbild

Om du använder Works i en äldre version av Windows (XP eller Vista) så kan du inte spara som PDF. Istället så kan du då spara som "Word-dokument".

I Wordpad (i Windows 7) går det bra att spara ditt dokument i det redan förinställda (standard) formatet eller som OpenDocumentText (.odt).

I de flesta andra program kan du spara sitt dokument som PDF. Har du några frågor kan du kontakta Affisch.info här.

 

Om du behöver hjälp med hur du gör din affisch i ditt ordbehandlingsprogram hittar du några instruktioner här nedan

Om du föredrar att göra din affisch i ett bildprogram som Photoshop eller Gimp eller om du låter en grafiker göra jobbet åt dig rekommenderas du att tänka på följande: Spara din affisch i bildformatet JPEG med filändelsen .jpg. Ange bredden till högst 950 pixlar och filstorleken till maximalt 400 kb. Observera att denna information (om du är osäker på innebörden av den) inte är nödvändig att följa.

Om du vill använda ett annat program än Works, Wordpad eller Word följer här instruktioner för några alternativ. Du hittar även länkar till var du kan installera dessa program (LibreOffice och Gimp) helt gratis för både Windows, Mac och Linux.

Alla Windows användare har Paint installerat på sin dator. Om du behöver hjälp hur du skapar din affisch i Paint hittar du en steg-för steg instruktion här:
Klicka här för att komma till en Paint-instruktion

Ett annat ordbehandlingsprogram är LibreOffice som är en hel office svit (ett alternativ till Microsoft Office) och dessutom helt gratis. Om du inte redan har LibreOffice kan du installera det med några klick här:
Här kan du installera LibreOffice
Du hittar en steg-för-steg instruktion till hur du kan skapa en affisch i LibreOffice/Draw här:
LibreOffice Draw instruktion

Gimp är ett bildprogram, ett alternativ till Photoshop, som också är gratis och enkelt att installera. Du hittar länken till Gimp-installationen och en Steg-för Steg-instruktion för hur du skapar din affisch i Gimp här:
Denna länk går till en Gimp-instruktion